INTERNATIONAL BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER (Lijnden)

Bij Brands-360 houden we van schoenen en mode. Met een toegewijd, dynamisch team én een flexibele aanpak zijn we continu op zoek naar en bouwen we aan nieuwe kansen. Deel je dezelfde passie voor schoenen en ben je een zakelijke pionier met affiniteit in new business? Op dit moment hebben wij een uitdaging in de functie van International Business Development Manager. Ben jij er klaar voor? Dan hopen we je toe te voegen aan de Brands-360 crew!

THE CHALLENGE
Als ondernemende en internationaal georiënteerde Business Development Manager ga je nieuwe kansen en afzetmarkten binnen de Footwear, Fashion en Sport Lifestyle branche voor Brands-360 identificeren. Je gaat ook markttrends binnen de landen op product en strategisch niveau spotten en deze vertalen naar nieuwe proposities. Als International Business Development Manager heb jij de volgende taken en verantwoordelijkheden:
• Uitbreiden van de salesactiviteiten op klantniveau en/of regionaal niveau;
• Uitwerken van nieuwe proposities op (internationale-) beurzen;
• Opstellen van strategie om nieuwe markten te benaderen;
• Ontwikkelen van concrete salesplannen voor de beoogde afzetmarkt(en);
• Genereren van nieuwe leads (potentiële afnemers, agenten en/of distributeurs);
• Opvolgen van leads die door middel van marketingactiviteiten zijn gegenereerd;
• Onderhouden en uitbreiden van het (bestaande) klantportfolio;
• Het uitwerken, (inhoudelijk-) bewaken en opvolgen van nieuwe en bestaande (Distributeurs-, Agency- & Licentie-) contracten
en het screenen hiervan;
• Opstellen van Businessplan, inter- company presentaties en (cijfermatige-) rapportages.

WHO ARE WE LOOKING FOR?
Je hebt minimaal een afgeronde commerciële HBO/WO-opleiding en actuele kennis van Internationale/Export handelsverkeer. Daarnaast ben je minimaal 5 jaar werkzaam in dit vakgebied in een gelijkwaardige rol binnen een internationaal bedrijf. Je beheerst de Nederlandse, Engelse en Duitse taal uitstekend in woord en geschrift (Franse/Spaanse taal is een pré) en je hebt een uitstekende kennis van MS Outlook en MS Office, ERP LN is een pré. Verder ben je in het bezit van Rijbewijs B en bereid om te reizen.
Als persoon ben je een gedreven sales professional die met succes nieuwe business, kansen en partnerships creëert en vanuit concepten kan denken. Verder beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden, je bent cijfermatig sterk onderlegd en resultaatgericht ingesteld. We verwachten ook dat je bij grote drukte stevig in de schoenen kan blijven staan.

WHAT’S IN IT FOR YOU?
• De kans om jezelf verder te ontwikkelen binnen een internationale en energieke organisatie;
• Een uitdagende en verantwoordelijke functie met een hoge mate van zelfstandigheid;
• Het betreft een functie voor 40 uur met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

HOW TO BECOME PART OF THE TEAM
Ben jij enthousiast geworden en vind je jezelf geschikt voor deze rol? Dan willen we je graag beter leren kennen! Wacht niet langer en stuur je motivatie en Curriculum Vitae, naar hrbrands@brands-360.com t.a.v. Sonia Luengo Izquierdo.

 

IS THIS THE JOB FOR YOU?