SUSTAINABILITY SUPPLY CHAIN MANAGER (Waalwijk)

Ben jij een Sustainability professional en bouw je graag mee aan de (duurzame) toekomst van Unlimited Footwear Group? Een toonaangevende internationale onderneming in de schoenenindustrie! Krijg jij energie van een dynamische werkomgeving met veel ruimte voor eigen initiatief? Reageer dan direct!

UFG is op zoek naar een Sustainability Manager die onder andere de hoofdrol neemt in het opstellen, overzien en coördineren van een portfolio van programma’s en werkstromen met betrekking tot sustainability doelstellingen voor UFG en haar stakeholders.

In deze functie rapporteer je aan de COO. Je hebt contact met externe instanties, klanten, leveranciers en onze collega’s in hetzelfde werkveld in binnen en buitenland. Je bent een gemotiveerde zelfstarter die uiteraard zelfstandig werkzaam kan zijn.

WERKZAAMHEDEN
Als Sustainability Manager ben je nauw betrokken bij het vaststellen en uitdragen van het duurzaamheidsbeleid en helpt om de (juiste) koers te bepalen. De functie bevat onder meer de volgende taken en verantwoordelijkheden:

• Je speelt een belangrijke rol bij het tot stand komen van duurzaamheidsprojecten en -initiatieven en bewaakt de voortgang daarvan;
• je draagt bij aan prioritering, voert regie op de duurzaamheidsactiviteiten en draagt zorg voor een stevige verankering;
• je zorgt voor consistentie over de verschillende duurzaamheidsactiviteiten en -projecten heen;
• je verzamelt op gestructureerde manier data, maakt resultaten en voortgang inzichtelijk en verwerkt deze informatie in verantwoordingsrapportages t.b.v. stakeholders. Denk bv. aan het meten van CO2 uitstoot in lijn met GHG Protocol, chemische testen, certificeringen, externe audits en productveiligheid;
• je bewaakt de voortgang van de verschillende projecten, signaleert knelpunten en anticipeert hier adequaat op;
• je houdt je bezig met onderwerpen zoals milieumanagement, auditing, milieuwet en regelgeving en vergunningen en werkt hierbij samen met de Legal Counsel om zorg te dragen voor compliance;
• je houdt maatschappelijke ontwikkelingen bij, anticipeert hierop en informeert de organisatie tijdig over mogelijke vervolgacties.

PROFIEL
• Je hebt een prettige en sterke persoonlijkheid en bent een stevige sparringpartner voor als het gaat
om duurzaamheidsvraagstukken;
• je beschikt over een afgeronde Bachelor of Master opleiding, met bij voorkeur een specialisatie gericht het gebied van duurzaamheids- en klimaatvraagstukken;
• heb je minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare rol binnen bij voorkeur een fashion/FMCG omgeving;
• je bent gepassioneerd, gestructureerd en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden (ook in het Engels);
• je hebt kennis en ervaring op het gebied van nationale en internationale wet- en regelgeving;
• je bent analytisch goed onderlegd, werkt nauwkeurig en treed op met overtuigingskracht, lef en daadkracht;
• je durft en kan de juiste conclusies trekken uit cijfermateriaal, zoals financiële en statistische gegevens.

WIJ BIEDEN

Je komt te werken in een dynamische en informele MKB omgeving, waarin een grote mate van flexibiliteit, variëteit in werkzaamheden en een hands on aanpak gevraagd wordt.

Wij bieden jou een mooie rol in een complexe en uitdagende werkomgeving binnen een groeiende internationale organisatie. Daarbij krijg je veel vrijheid om je eigen werk in te richten en volop kansen voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Naast een aantrekkelijk salaris hebben wij prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan komen we graag met jou in gesprek! Mail vandaag nog je sollicitatiebrief voorzien van motivatie en curriculum vitae naar sonia.luengo@unlimitedfootweargroup.com ter attentie van Sonia Luengo.


IS THIS THE JOB FOR YOU?